Η 17η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στη εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και στην καταπολέμηση της πείνας σε όλο τον πλανήτη.
Η φτώχεια ως φαινόμενο ακολουθεί μια αυξητική τάση που απειλεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ακόμη και σε χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου, καθώς ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, των μερικώς απασχολούμενων και των χαμηλόμισθων αυξάνεται συνεχώς θέτοντας ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Εκτιμάται δε, ότι σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού διαβιούν κατά μέσο όρο ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδας, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ελαφρά χαμηλότερος και αφορά ένα στα πέντε άτομα.
Η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και η οικονομική δυσπραγία που φέρει η παγκόσμια κρίση υγείας έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεόπτωχων. Πρωταρχικό μέλημα κάθε ευνομούμενης κοινωνίας είναι η πολιτεία να διασφαλίζει για τους πολίτες της εργασία, αλλά και να στηρίζει τους ανθρώπους που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας προσφέροντας τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Ο Δήμος Λεβαδέων από το 2012 λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και από το 2017 μέσω του ΕΣΠΑ δημιούργησε τις τρεις νέες δομές, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τη Δομή Συσσιτίου και το Κέντρο Κοινότητας διαμέσου των οποίων δίδεται η αναγκαία στήριξη στους δημότες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Η Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Λεβαδέων καλεί τους δημότες να συνδράμουν την προσπάθεια μας για παροχή συσσιτίου σε νοικοκυριά προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γευμάτων.
Η συγκέντρωση των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Τέταρτη 14 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 (εκτός του Σαββατοκύριακου) και ώρες 09:00 – 15:00 στο χώρο της Δομής Παροχής Συσσιτίου στο ΚΑΠΗ Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 3).
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη με την ευχή να καταφέρουμε ως κοινωνία να πάψουν οι δομές αυτές να είναι απαραίτητες.
Follow us: