Δεκάδες ακίνητα βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί κάθε εβδομάδα χωρίς ωστόσο κανείς στην κυβέρνηση να ασχολείται με το πρόβλημα.
Μέχρι τέλους του μήνα που διανύουμε έχουν προγραμματιστεί 1.852 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από τους οποίους οι 1.714 αφορούν σε ακίνητα και 522 είναι κατοικίες.
Μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν δρομολογηθεί 5.652 πλειστηριασμοί, που θα διενεργούνται σταδιακά και οι 5.392 αφορούν σε ακίνητα, από τα οποία 1.973 είναι κατοικίες, 437 καταστήματα, 345 αγροτεμάχια και 52 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ το όλο σκηνικό έχει αρχίσει να αλλάζει, καθώς οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας για τους πλειστηριασμούς, παράλληλα με τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, που τρέχουν με χαμηλότερους ρυθμούς.
Περισσότερα από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών και είναι κυρίως φιλέτα επαγγελματικά και πολυτελείς κατοικίες.
Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί ή κάποιας νέας δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει στον παρά πέντε τον πλειστηριασμό.
Με δεδομένο ότι το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων παραμένει μεγάλο, αναμένεται ότι οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να το αντιμετωπίσουν δραστικά, θα εντατικοποιήσουν τις κινήσεις τους έναντι των κόκκινων δανειοληπτών.
Follow us: