Εκχωρούν τα πάντα στους Σκοπιανούς…
Όλα δείχνουν πως οι πρωθυπουργοί Σκοπίων κι Ελλάδας έχουν συμφωνήσει , ερήμην των Ελλήνων, στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija-Republic of North Macedonia), που θα εγκριθεί, λένε, μετά από συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και αναμένεται να υπογραφεί στις Πρέσπες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπου και θα αντιμετωπίσουν άπαντες τους συλλόγους της Μακεδονίας, κατά τον πρόεδρο Γιώργο Τάτσιο, που ετοιμάζει νέο συλλαλητήριο στις Πρέσπες κι εξηγεί..
Το ίδιο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» παραπέμπει σε Βόρεια και Νότια Κορέα, σε Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ και εν τέλει οδηγεί σε προοπτικές «ενοποίησης».
Μετά από 50 χρόνια πολύ δύσκολα οι αμόρφωτες πλανητικές μάζες θα μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι νόμιμος Μακεδόνας και ποιος λόγω υποχρεωτικής παραχώρησης και από την στιγμή που υπάρχει και συμφωνία και για την εκχώρηση της «μακεδονικής γλώσσας» αλλά και του «μακεδόνα πολίτη» ουσιαστικά η Ελλάδα παραχωρεί τα πάντα σε άλλο κράτος, δηλαδή, Ιστορία, πολιτιστικά δικαιώματα, τουριστικά δικαιώματα και η κληρονομική οντότητα της Μακεδονίας περνούν στα χέρια των Σκοπιανών.
Η συμφωνία εκχώρησης των δικαιωμάτων της Μακεδονίας περιλαμβάνει, απαλοιφή από το Σύνταγμα των Σκοπίων αναφορές σε «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» εκτός συνόρων και εναρμονίζει το σχετικό με την ομογένεια άρθρο με το ανάλογο που υπάρχει στο ελληνικό σύνταγμα.
Καθορίζει μεταβατικές περιόδους για την αλλαγή των εσωτερικών εγγράφων στα Σκόπια και αυτή η περίπλοκη διαδικασία θα συνδέεται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας.
Συγκροτεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει την χρήση εμπορικών σημάτων στις δύο χώρες, αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, με την σημείωση ότι η Βόρεια Μακεδονία και αναγνωρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβικής προέλευσης.
Για την σχέση με την εθνικότητα προβλέπει τον όρο Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia, με τη ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και μόλις υπογραφεί η συμφωνία, θα κυρωθεί, αν όλα πάνε καλά, τότε η συμφωνία θα κυρωθεί από την Σκοπιανή βουλή, καθώς ο Ζάεφ έχει την αναγκαία πλειοψηφία.
Follow us: