Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Thursday, Jan 18th

Last update04:57:21 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Στην Θήβα η συνεδρίαση της θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας..

Στην Θήβα η συνεδρίαση της θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας..

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Στο Δημαρχείο Θήβας πραγματοποίησε την δεύτερη συνεδρίαση για το 2017, η Επιτροπή Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας...

Η συνεδρίαση εστίασε στην ενίσχυση του πλάνου δράσεων της Επιτροπής για το επόμενο διάστημα για την ευρύτερη διάδοση της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των στερεοτύπων. ..

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ενημερωτική επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Θηβαίων, κατά την διάρκεια της οποίας, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, τα μέλη συζήτησαν τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, συζητήθηκαν και μεθοδεύονται οι ενέργειες ανάρτησης μηνυμάτων του κινήματος He for She σε χώρους γηπέδων της Στερεάς Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του αντρικού κοινού στο θέμα της ισότητας των φύλων κι επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προβολής των δράσεων που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η επιτροπή και οι δήμοι μέλη της, για την προώθηση του He for She, προγραμματίστηκε ενημερωτική επίσκεψη των μελών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις αρχές Μαρτίου 2018, με κοινό Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, με στόχο την διοργάνωση παρόμοιων δράσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κοινοποιήστε