Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Wednesday, Dec 13th

Last update06:36:47 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών επισκέφθηκε την Δαύλεια η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών επισκέφθηκε την Δαύλεια η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Στη Δαύλεια βρέθηκε μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για δωρεάν εξέταση σε 100 γυναίκες της περιοχής.

Οι κινητές μονάδες της ΕΑΕ περιοδεύουν σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την πρόληψη για μια μορφή καρκίνου που είναι ιάσιμη αν ανιχνευθεί έγκαιρα ενώ μέχρι σήμερα έχουν κάνει περισσότερες από 50.000 δωρεάν εξετάσεις.

«Η πρόληψη σώζει ζωές, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πρέπει κάθε γυναίκα μετά τα 41 μια φορά το χρόνο να κάνει μαστογραφία. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο καρκίνος του μαστού αυξάνεται σε ποσοστά εμφάνισης οπότε πρέπει κάθε γυναίκα να εξετάζεται. Αν εντοπιστεί σε αρχικό στάδιο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για ίαση», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Στόχος του Συλλόγου Γυναικών Δαύλειας ήταν η ευαισθητοποίηση των γυναικών και κυρίως των νέων ώστε να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.

Κοινοποιήστε