Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Wednesday, Dec 13th

Last update06:36:47 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 2017
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 2017

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αφιερωμένη στην Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, εκδήλωση της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, στο Διοικητήριο της ΠΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά την Κυριακή στις 6.30 μμ ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του γιορτασμού των «100 χρόνων από τις μέρες που συντάραξαν τον κόσμο και έφεραν την εργατική τάξη στην εξουσία».

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο δρόμος χαράχτηκε» – 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, περιλάμβανε κεντρική ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μουσικο-θεατρική παράσταση από φίλους και μέλη του κόμματος.

Το ΚΚΕ αναφερόμενο στην Οκτωβριανή επανάσταση κάνει λόγο για «έπος που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλον τον κόσμο» αποδεικνύοντας πως «ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος» αλλά και οτι «μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με κατακτήσεις που διαμορφώνουν μια ζωή ανώτερου επιπέδου, άπιαστο όνειρο για τον καπιταλισμό».

Παράλληλα τονίζει ότι «όλοι αυτοί που πανηγύρισαν την ανατροπή του σοσιαλισμού, είναι αυτοί που σήμερα από τη μια με λύσσα συνεχίζουν τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία και από την άλλη χτυπάνε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει».

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία» αλλά «είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος» και υποστηρίζει ότι σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός να γευτούν μια καλύτερη ζωή.

«Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός! Σε αυτήν ο λαός είναι ο αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Η εργατική – λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Γι’ αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ.

Αυτό που φαίνεται σήμερα ακίνητο, αύριο μπορεί να μεταβληθεί ριζικά. Αυτό είναι το δίδαγμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917», καταλήγει σε μήνυμά του το ΚΚΕ.

Κοινοποιήστε